Következő interjú alanyunk Hegedűs Ádám (becenevén csak Hege), a raktárosok gyöngye.

Szia Hege, csapjunk is bele!
Hogy kerültél a kraft söriparba és a MONYO-hoz?

2016. januárt írtunk. Nem sokkal korábban költöztem haza egy londoni kalandból, fogytán volt a félretett pénz, amikor a bátyám megkeresett hogy egy cimborája el van úszva és beugróst keres. Amikor kiderült hogy a meló a MONYO-ban lenne, nem volt számomra kérdés hogy jövök. A sörökkel már korábban is jó viszonyt ápoltam, de őszintén szólva korábban eszembe sem jutott, hogy munka szinten foglalkozzak vele. A légkör egyből lenyűgözött. Aki mozgott már kraft körökben, vagy ismer 1-2 arcot gyakorlatilag bármelyik főzdéből, az tudja miről beszélek. Rögtön tudtam hogy szeretnék ehhez a csapathoz tartozni, ezért rengeteg palackozást bevállaltam és igyekeztem minél jobban megnyomni, hátha. Sikerrel jártam, mert áprilisban Anti nekem szegezte a kérdést, hogy szeretnék-e fixen a brew crew tagja lenni, a többi pedig már történelem.

MONYO brewery

Mi a feladatod a MONYO-nál?

Jelenleg a rakározásért felelek, legyen szó készáruról vagy bármilyen alapanyagról. Én dobom össze a különböző megrendeléseket, tartom a kapcsolatot a szállítókkal, rodeózok a targoncával, leltárazok és még sorolhatnám. Az üzemben is végigjártam a "ranglétrát". Palackozással kezdtem, mint a legtöbben, aztán kitanultam menet közben a főzés folyamatát is. Ahhoz képest hogy 0-ról kezdtem a sörös karrieremet, szerintem rengeteget sikerült fejlődnöm a MONYO-nak hála, de nem titkolt célom volt hogy hosszú távon a raktár legyen az én kis birodalmam. 

Melyik a kedvenc kraft söröződ és MONYO söröd?

A non plus ultra az mindig a MONYO Tap House lesz. Eleve van egy egyedi, utánozhatatlan hangulata ami kicsit a zakopanei Cafe Pianot idézi, emellé pedig egy elképesztően jófej csapos brigád párosul. Másodiknak szívem szerint a MONYO Grand-ot mondanám, de sajnos ezt a lehetőséget a pandémia felül írta. Aggodalomra viszont semmi ok: épül - szépül a MONYO Taproom, a MONYO Land, és valami azt súgja lesznek még egyéb MONYO helyek is.
Jelenleg a Lazy Pirate a csúcs, de jóban vagyok a Dead Rabbit-tel és a Sour Rise-al is. Nagyon várom már az alapszortimentes New England IPA-nkat is, ami régi vágya a csapatnak.

MONYO webshop

Mit hagysz a régi főzdében? Mivel járultál hozzá a MONYO sikeréhez?

A szívem egy darabkáját a Főzdeparkban hagyom. Zseniális a Maglódi úti atmoszféra, óriási arcok dolgoznak a szomszédos főzdékben is. Szerintem utánozhatatlan az ottani feeling, hogy a különböző főzdék azon vannak, hogy mindenben segítsék egymást. De hát ilyen a kraft!
Rengeteg munkám van benne a háttérben, ami talán nem feltűnő, de nem menne nélküle a szekér, én úgy gondolom. Illetve meg kell még említsem az 5. MONYO születésnapi sört, a Black Labelt, aminek a címkéjén Anti mellett az én nevem szerepel a sör megálmodójaként.