Két új kraft üdítőnk is elérhető mától a webshopunkon. Megjelent a Yakima-val és a Mellrákinfó Egyesülettel közösen készített The She-ro, és az egész évben elérhető MONYO Eper-Lime Lemonade is. Nézzük is őket részletesebben!

Minden nő számít!

Egy különleges kraft üdítőt készítettünk a nemzetközi nőnapon (márc. 8.) a sörfőzdénkben. Az Egyesült Államokbeli Yakima Chief Hops komlótermelő cég minden évben kiad egy speciális komlókeveréket (ún. Pink Boots Blend-et), amiből a világ minden táján a nemzetközi nőnapon (márc. 8.) főznek a sörfőzdék egy speciális sört, aminek a bevételéből ebben a kampányban résztvevő sörfőzdék támogatják a Pink Boots Society-t, vagy valamilyen non-profit vállalkozást, akik a nők elleni erőszak ellen, vagy a női egyenjogúságért állnak ki. Tavaly összesen 23 országból 413 sörfőzde csatlakozott a kezdeményezéshez és összesen több mint 350.000 USD-t gyűjtöttek és adományoztak a Pink Boots Society-nek, akik a nőket támogatják a sörfőzés iparágban.

MONYO X Women

Mi annyit csavartunk ezen a kezdeményezésen, hogy nem egy sört főztünk ebből a komlóblendből, hanem egy alkoholmentes szénsavas meggyes üdítőt hidegkomlóztunk velei. A MONYO az első a világon, aki nem sört, hanem kraft üdítőt készít ebből a komlókeverékből, ennek örömére a Yakima cég egy női képviselője is meglátogatja a főzdénket a nőnapon. A termék receptjéért és a címkéjéért is egyébként két nő felel, előbbit Nagy Renáta hidegoldali menedzserünk jegyzi, míg a grafikát Borbély Zita készítette.

A jótékonysági részhez pedig a projektnek a Mellrákinfó Egyesületet választottuk, akiket 100 forinttal fognak támogatni minden egyes eladott doboz üdítő után. Az üdítőnek egyedi, kifejezetten erre az alkalomra tervezett pink címkéje lett, utalva a mellrák elleni küzdelemre, a "The She-ro" nevet kapta, ezzel is támogatva az érintetteket.

MONYO Kraft Üdítő - She-Ro

De miért is ennyire fontos erre a témára felhívni a figyelmet?

Magyarországon évente 8500 nőnél diagnosztizálnak mellrákot és körülbelül 2500 nőt veszítünk el a késői felismerés miatt. Rendszeres mammográfiai szűréssel a betegség a korai stádiumban rendkívül jó arányban gyógyítható, mégis kevesen, a nők 40-50%-a jár csak el a szűrővizsgálatokra, ezzel szemben a skandináv országokban ez a szám 80% körül van. A részvételi arány javítása érdekében a Mellrákinfó Egyesület nem csak októberben (ami a mellrák elleni küzdelem hónapja) igyekszik felhívni a nők figyelmét a korai diagnózis fontosságára.

„A mellrákkal való szembesülés és a gyógyuláshoz vezető út emberfeletti”– mondta Halom Bori, az egyesület vezetője. „Ezért igyekszünk minél több fórumon a lehető legtöbb embert megszólítani. Kötelességünk vigyázni a testünkre és annak jelzéseire és el kell járni az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatra 2 évente a 45-65 év közötti hölgyeknek. Ha pedig bármi szokatlant észlelünk magunkon, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.”

Reméljük ezzel a fontos együttműködéssel mi is hozzá tudunk járulni a mellrák elleni küzdelemhez. Ha megkóstolnád ezt az igazán izgalmas hidegkomlós-meggyes üdítőt, illetve támogatnád dobozonként 100 Ft-al az Egyesület munkáját, akkor itt tudod megrendelni a terméket!

MONYO Kraft üdítő - Eper-Lime

Eper-Lime Lemonade

Megérkezett az állandóan elérhető kraft üdítő szortimentünk második tagja, a MONYO Eper-lime Lemonade is! A rengeteg eperrel és egy kis lime-al megbolondított üdítő igazi frissítő gyümölcsbomba a tavasz első napsugaraihoz.

A Maracuja Lemonade-t nagyon szeretitek, reméljük ez is elnyeri majd a tetszésetek. Ezzel a két termékkel így már egyszerre három kraft üdítőnk is elérhető, amiket összepakoltunk egy jó kis csomagba. Ha megkóstolnád az idei új termékfejlesztéseinket, akkor katt ide!

Mik ezek az alkoholmentes szénsavas üdítők? Az idei évtől kezdve már nem csak söröket gyártunk az új üzemünkben, hanem kraft üdítőket is. A MONYO üdítők valódi gyümölcs felhasználásával készülnek, a kraft söreinknél megszokott egyedi és különleges ízekben és dizájnnal. Hazai kisüzemi termék, amelyet 100%-ban újrahasznosítható 0,33l-es aludobozba töltöttünk. Kóstold meg őket!