Útnak indult az új sorozatunk, amiben a MONYO csapatát mutatjuk be nektek, egy mini interjú keretein belül.
Az első részben a MONYO egyik legrégebbi tagját hoztuk el nektek, Mausecz Ádámot.

Szia Ádi, vágjunk is bele.
Hogy kerültél a kraft söriparba és a MONYO-hoz?


Történetem a 2015-ös esztendő egyik nyári napján kezdődött, midőn már egy hónapja a dologtalan lelkek világát éltem.
Még alig telt el fél év, hogy búcsút intettem az egyik nagyüzemi sörgyár sörcsapokkal teli telephelyének, amikor is Zuckerberg úr privát homokozója utamba sodorta a MONYO álláshirdetését.
Másnap - amely a két hónapon átívelő próbaidőm első napja volt - már korán reggel üvegeket mostam 900 liter Schatzi palackozásához. Az azóta eltelt 6 év alatt pedig számos sörös kalandban volt részem külföldön és belföldön is egyaránt.

MONYO Brewery

Mi a feladatod a MONYO-nál?

Jelenleg sörfőzőként tevékenykedek, de az évek során kitanultam a szeparálás és a palackozás fortélyait is, valamint a söripari masinák karbantartását illetően szintén jelentős ismeretekre tettem szert.

Melyik a kedvenc kraft söröződ és MONYO söröd?

A legszebb emlékek a MONYO Taphouse-hoz kötnek, a lezárások előtt ezt az intézményt látogattam rendszeresen. A kraft sörök kifogyhatatlan budapesti lelőhelye, a Hopaholic is a kedvelt kocsmáim körének kitüntetett tagja, amelyet szívesen keresek fel gyakran. A harmadik jelöltem, a London Stone, ami a hagyományos angol pubok és az újhullámos kraft életérzés furcsa szerelemgyerekeként írható le a legjobban.

A MONYO jelenlegi alapkínálatából (szigetországiul core range) a Dead Rabbit, a manapság már nem főzött sörök közül a Beaver Fever kedves a szívemnek. 
A limitált, szezonális vagy más főzdékkel közösen készített darabok területéről szemezgetve az Andromeda, a Csikar, az Afterparty és a Mango Margaret okozta a legtöbb örömet.

MONYO Brewery

Mit hagysz a régi főzdében? | Mivel járultál hozzá a MONYO sikeréhez?
 
Lefőztem 500000 liter sört, leroppantottam 100 tonna malátát, s jó pár receptet alkottam, amit az én nevem fémjelez.