Az idei évtől kezdve bevezettünk egy új termékkategóriát, aminek a szezonális sörök nevet adtuk. Minden évszaknak megvan a maga söre, ami csak abban az adott időintervallumban érhető el. Míg a telet Snowman Selfie uralta, addig a tavasz és a jó idő beköszöntét a Belgian Trip-pel ünnepeljük, amit majd a könnyű gyümölcsös és fanyar Sour Rise vált a nyárra.

Mit kell tudni a stílusról?

A Tripel egy klasszikus belga sörtípus. Maga a “Tripel” kifejezés egyébként egyes források szerint a belgiumi Westmalle sörfőzdéhez köthető, ők használták először ezt az elnevezést az 1930-as években a Westmalle Tripel-re, amivel azt fejezték ki, hogy háromszoros (tripla) mennyiségű alapanyagot (malátát) használtak fel a sörhöz egy sima belgian blonde-hoz képest. Aztán viszonylag hamar híre ment a sörnek és egyre több belga sörfőzde kezdte használni a Tripel kifejezést a sörére.

Lássuk a BJCP hogyan jellemzi a Tripel sörstílust:

Egy világos, valamelyest fűszeres, száraz, erős trappista ale egy kellemes lekerekített malátás ízzel és határozott keserűséggel. Meglehetősen aromás, fűszeres, gyümölcsös és könnyű alkoholos jegyekkel, amik a támogató, tiszta malátás jelleggel kapcsolódnak össze egy a magas alkohol szintje ellenére meglepően iható italt eredményezve.

A MONYO Belgian Trip-je

Az első Belgian Tripet még 2016-ban főztük, Facebook kommentben vártuk a javaslatokat, hogy milyen stílusú sört készítsünk és furcsa módon erre esett a választás az akkori követőinknél.

Idén újra elővettük és leporoltuk kicsit a receptet, az új főzet 9.1%-os a korábbi 10%-os verzió helyett. Aromában és ízben is a florális, enyhén gyümölcsös jegyek dominálnak, ami a speciális élesztő által termelt észtereknek köszönhető.

A hosszú érlelés miatt szépen lekerekedett, egy kis melengető alkoholosság és kandiscukros édesség jellemzi. Testes, de mégsem nehéz, a magas alkoholtartalom ellenére könnyen iható sör a hűvösebb tavaszi napokra.

Hol tudod beszerezni?

A Belgian Trip-et még egész pontosan egy hétig, április 30-ig tudod beszerezni a webshopunkon keresztül. “Single” termékként, illetve csomagajánlatban is kedvezménnyel. A “Nyomok egy kis trippet pakk” 12 darab palackot tartalmaz, míg a nagy tripp pakkunk 24-et. Előbbire 5%, míg az utóbbira 10% a kedvezmény mértéke.

Továbbá egy közös promóciót szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a Beerselection üzletével. Április végéig minden 5000 Ft feletti vásárlásnál - legyen az személyes látogatás a Nagykörúton, vagy online a webáruházunkban -, ajándékba adunk egy palackkal belőle.

A szezonális sörök sorozatunkban pedig felkészül a Sour Rise, a maracujás Sour Ale.