Tökfaragóversennyel és sütőtökös Baltic Porterrel készülünk az idei Halloween-re a MONYO Grandban.

A verseny

A Halloween-i MONYO tökfaragó versenyre értékes nyereményekkel várjuk a kreatív csapatok jelentkezését. A feladat nagyon egyszerű, minden csapatnak faragnia kell egy tököt, ami a MONYO márkára, arculatra utal valahogyan. A versenyre 10 db. maximum 3 fős csapatok jelentkezését várjuk erre az e-mail címre. A sütőtököket és a kést mi biztosítjuk a helyszínen. A helyezettekről a MONYO Brewing tagjaiból álló zsűri dönt. Az első helyezett csapat díja egy 24 darabos MONYO sörválogatás, a második helyezett 12 db. palack sört, míg a harmadik helyezett 6 üveg MONYO sört kap ajándékba.

A sör

Ráadásul az este folyamán csapra kerül egy sütőtökkel főzött Baltic Porterünk is, egész pontosan az "I Was Too Drunk To Give A Name." a Radical szériából.

Lássuk mit írtunk anno a stílusról és erről a tételről:

Az eredeti Baltic Porter a Baltikumból származik. Milyen meglepő, mi? Ezekben az északkelet-európai országokban egy kicsit alacsonyabb az átlaghőmérséklet, mint nálunk, így az itt élő emberek nem vetik meg az erősebbre főzött, sötétebb színű söröket. Az angol portereket, stoutokat a Balti-tengeren keresztül szállították az Orosz Birodalomba, a környező régió lakói pedig nagyon könnyen beleszerettek a stílusba. Az 1800-as évek elején Napóleon kontinentális zárlata által egyre nehezebb volt hozzájutni a brit porterekhez a régióban. Ezért a helyiek kénytelen voltak elkezdeni főzni a saját porterüket. A klasszikus angol porterhez képest a magasabb alkoholtartalom és édesebb íz jellemzi, és legtöbb esetben láger élesztővel (nem kötelező) készülnek. Minden esetben alacsonyabb hőmérsékleten megy végbe az erjedés és utána viszonylag hosszú ideig ászokolják is a sört.

Bár sokan szerettétek a klasszikus Pumpkin Ale-ünket, az idei szezonra valami újdonsággal készültünk. Végül azért erre a kategóriára esett a választásunk, mert a sütőtök nem túl intenzív ízvilágához rendkívül jól passzol ez a krémesen malátás, diós és tejkaramellás beütés. A stíluson belül egy könnyebben fogyasztható, alacsonyabb alkoholtartalmú verziót készítettünk (6,5%), a lágerezésnek köszönhetően a szénsavazása pedig frissítő, apró buborékú. Fogyasztását 11-13 °C-on ajánljuk. Remek kiegészítője lehet füstölt - vagy grillezett vörös húsoknak, édesburgonyával.

Ha szeretnétek megkóstolni az utolsó hordók egyikét, vagy résztvenni a tökfaragóversenyen, akkor gyertek el október 31-én a MONYO Grand-ba! A Facebook eseményhez katt ide.