Pár hét és elkészül az Uradalmi Sörmanufaktúrával közösen készített frisskomlós sörünk, a Hop Harvest 2019.

Szuper hír, hogy idén rekordtermésünk lesz, ráadásul úgy döntöttünk, hogy a szokásos 2000l helyett "csak" 1000 litert főzünk, hogy még intenzívebb legyen a frissen szüretelt komló aromája. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen minden féle pellet nélkül, csak frissen szüretelt, nedves komlóból készül a Hop Harvest 2019.

Northern Brewer és Magnum komlókkal a keserűséget lőjük be, míg az aromáért a Centennial, Cascade, Chinook trió felel. A sör le lett főzve, minden a terveink szerint alakult. A töveken fennhagytuk még jó pár kilót hidegkomlónak, ami a következő hetekben fog az erjesztőtartályba kerülni. Ha minden igaz október közepén már kóstolhatjátok is a végeredményt. Mi nagyon bizakodóak vagyunk.

Köszönjük a remek hangulatot, a vendéglátást, no meg természetesen a komlót az Uradalmi Sörmanufaktúrának, akik nélkül ez a projekt nem valósulhatna meg évek óta. Továbbá köszönjük mindenkinek a munkáját, aki részt vett a szüreten. Külön pacsi a Szakkör csapatának, akiknek a szüretelésen túl a bőséges reggelit és vacsorát nem győzzük eléggé meghálálni.

Update: A Hop Harvest 2019 bemutatója október 25-én lesz a budapesti Kandalló bárban.