Remek hírrel jelentkezünk! Két új termékfejlesztésünk is debütál februárban. A lisztérzékeny fogyasztóinknak egy gluténmentes IPA-val készültünk, továbbá egy teljesen új termékkategóriával is bővült a szortimentünk. Helló, alkoholmentes kraft üdítők!

Attól, hogy gluténmentes még nem kevesebb ízben

A KSH adatai szerint a 15 éves és annál idősebb magyarok 1,8%-a követett gluténmentes diétát 2019-ben, melyben az egyre gyakoribbá váló ételérzékenységek is szerepet játszhattak. Az egyre nagyobb igény miatt egy új gluténmentes IPA-t fejlesztettünk, amely egy ún. gluténbontó enzim hozzáadásával készül, amely garantálja a gluténmentességet, viszont ízben nincs különbség a hagyományos sörökhöz képest, hiszen ugyanúgy árpamaláta felhasználásával készül.

A mintát az akkreditált Bálint Analitika Laboratóriumban vizsgáltattuk be, ahol ELISA módszerrel határozták meg a glutén/gliadin tartalmat. Az Európai Unióban érvényes szabályozás szerint a 20mg/kg határérték alatti gluténtartalmú élelmiszer tekinthető gluténmentesnek, aminek a Grumpy Octopus megfelel. Minden egyes főzetet külön bevizsgáltatunk egy akkreditált laborban, így garantálva a gluténmentességet.

A Grumpy Octopus (már ismerhetitek néhányan a tavalyról), típusát tekintve egy 5,8%-os West Coast IPA, amerikai (Colombus, Cascade, Centennial, Mosaic) komlókkal főzve, amelyek a citrusos, trópusi gyümölcsös aromákért felelősek. Intenzív komlós íz és az IPA-kra jellemző keserűség, száraz kortyérzettel jellemzi. A sör 0,33l-es aludobozban és palackban érhető el február elejétől.

A sör hivatalos bemutatója február 19-én egy kóstolással egybekötött ingyenes főzdelátogatáson lesz, amin lisztérzékeny emberek vehetnek majd részt (hamarosan jövünk a részletekkel!), továbbá az egészséges életmód jegyében sörjógán is részt vehetnek a MONYO sörfőzdében az erre nyitott fogyasztók.

Glutén -, laktóz- és alkoholmentes kraft üdítők

Az egyre inkább növekvő számú tudatos, és egészséges élelmiszereket kereső fogyasztók miatt nem csak gluténmentes sörrel, hanem glutén-, laktóz- és alkoholmentes kraft üdítőkkel is debütálunk az idei év elején. A tavaly felépített új hipermodern üzemünkben adottak a technológiai lehetőségek a kraft üdítők készítésére. A termékeket nagyjából fél év termékfejlesztés előzte meg, az első kísérleti változatokat 2021. nyarán MONYO Land-en már kóstolhattad, most azonban 0,33l-es dobozban országszerte is elérhetővé válnak.

A recepteket Nagy Renáta hidegoldali menedzserünk jegyzi. Az első íz és egyben termék a Maracuja Lemonade, de idén érkezik még a állandóan elérhető szortimentünkbe az eper-lime és a körte-gyömbér változat is. Továbbá a sörpiacra jellemző együttműködések más termelőkkel, illetve a komló, mint fűszer felhasználása az üdítőkben még szintén várható ebben az évben. A kraft üdítőink valódi gyümölcs felhasználásával készülnek, a kraft söröknél megszokott egyedi és különleges ízekben. Hazai kisüzemi termék, amely 100%-ban újrahasznosítható 0,33l-es aludobozban lesz elérhető.

Ezzel a lépéssel már nem csak kisüzemi sörfőzdeként definiáljuk magunkat a piacon, hanem mint kraft italokat gyártó cég.  

“Az új üzemünkben megvalósuló modern technológia lehetőségeket ad, hogy új termékeket gyártsunk és olyan fogyasztókat is kiszolgáljunk, akik fontosnak tartják az egészséges életmódot, vagy akik valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatnak hagyományos sört. Nekik ajánljuk az új gluténmentes sörünket és a kraft üdítőket, ráadásul ezen a vonalon maradva hamarosan tovább fogjuk bővíteni a portfóliónkat.” - Németh Anti (MONYO Brewing alapítója és ügyvezetője)

Ha érdekel a két újdonságunk és elsők közt kóstolnád őket, akkor irány a webshopunk!