Lezárult a Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal indított közös kampányunk, amelynek eredményeként 203 facsemetét fogunk ültetni tavasszal nektek köszönhetően!

A kampányban azt vállaltuk, hogy minden egyes MONYO Tap House-ban, vagy MONYO Grand-ban elfogyasztott csapolt Snowman Selfie után ültetünk egy fát a MyForest projekttel együttműködésben. Hála nektek egy kisebb MONYO erdőt fogunk telepíteni tavasszal feltehetőleg Csécsén, vagy a Hatvan melleti Kerekharaszt külterületen, köszönjük! Az ültetés pontos dátumát nagyjából 3-4 héttel a telepítés előtt fogjuk tudni megmondani, így aki szeretne hozzánk csatlakozni az nyugodtan megteheti.

A klímaváltozás a fenntarthatóságon túl a sör alapanyagaira, így a komlóra és a malátára is óriási hatással van, ezért ez egy különösen fontos globális tényező az iparág számára. A kampány indulásakor Németh Anti, a sörfőzőmesterünk és társalapítónk így fogalmazott:

„Most már tényleg kézzelfogható probléma a klímaváltozás. Személyesen mi a MONYO-val nem vagyunk olyan óriási kibocsátók, ami önmagában meg tudná fordítani ezt a folyamatot, vagy óriási változást hozhat globálisan a témában. Ellenben azt gondoljuk, hogy ha a saját szintünkön megteszünk minden tőlünk telhetőt, akkor valamiféle erőt tudunk adni ahhoz, hogy ez a változás valóban elinduljon. Hiszünk benne, hogy ez a folyamat még megfordítható."

Mit kell tudni a Közösségi erdők - MyForest kezdeményezésről?

A MyForest az első olyan kezdeményezés Magyarországon, melynek célja, hogy közösségi erdők segítségével megduplázza a hazai erdők számát. A jelenlegi magyar erdő állományunk nagyjából a harmada a 200 évvel ezelőttinek. Globális kitekintésben minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és így visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.

A MyForest tevékenysége révén összekapcsolja a klímáért aggódó civileket, földjüket felajánló tulajdonosokat és az ültetni vágyó cégeket. A klímaváltozás egyik legfontosabb oka, hogy a Földről az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt az erdőknek a kétharmada. A maradék erdőségek ugyanakkor már nem képesek magukban megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiséget, mely folyamat a globális klímaváltozáshoz vezet, és akár az emberi civilizáció pusztulásához is.

Ne hagyjuk felmelegedni a sörünket és a bolygónkat! Köszönjük szépen a támogatásotokat.