A város egyik legszebb épületében működő luxusszálloda és koktélbár különleges együttműködésre lépett velünk és a neves tokaji borászattal, a Gizella Pincészettel, hogy megalkossuk a MUSE névre hallgató, egyedi kiadású kraft sört.

A nyári szezonra készülve, a Four Seasons Hotel Gresham Palace lobbijában ékeskedő közkedvelt MÚZSA bár bemutatja két új kraft sörét, a limitált kiadású, exkluzív megjelenésű MUSE és MUSE Kajszi söröket, melyek a tokaji Gizella Pince aszús hordóiban érlelődtek. A MUSE egy elegáns Aszú Barrel Aged Imperial Saison, a MUSE Kajszi pedig egy Aszú Barrel Aged Imperial Apricot Saison, mely a nyár folyamán frissen szüretelt kajszibarack levével készül.

Mindkettő saison sör erősebbre főzött sör, amely mégis könnyen iható, sűrű és tápláló, enyhén savanykás ízviláguknak köszönhetően rendkívül frissítő italok. Ez a sokáig nehezen fellelhető sörtípus napjainkban reneszánszát éli Belgiumban és a modern kraft sörfőzésben egyaránt.

„A fahordós utóérlelésnek nagy divatja van a kraft sörfőzésben napjainkban, leginkább égetett szeszes (whisky, rum) hordókat szoktak használni utóérlelésre a főzdék, de ennél az együttműködésnél fontos szempont volt a helyi kuriózumok kiemelése a Gresham Palota külföldi vendégei számára, így esett a választás a tokaji Gizella Pincészetre. Így született meg az édes aszús, szuperfriss hordóban érlelt Imperial Saison típusú sör„ – mondta Prischetzky Botond, a MONYO márka vezetője.

“A MUSE sört azért álmodtuk meg, hogy a sörök Múzsáját is megalkossuk. Ezen célunk a MONYO Brewing segítségével jöhetett létre - egy olyan sörfőzdével, amely erős kézműves jegyeket visel, akárcsak a MÚZSA. A második kiadásban, az Aszú Barrel Aged Imperial Apricot Saison sörben pedig az igazi magyar ízeket helyezzük fókuszba, a kajszibarack segítségével.” – mondta Rédli Ádám, a MÚZSA vezető bartendere.

A limitált kiadású Aszú Barrel Aged Imperial Saison kizárólag a MÚZSA-ban kapható 0,375 ml-es pezsgősüvegbe csomagolva és parafadugóval lezárva. Az Aszú Barrel Aged Imperial Apricot Saison pedig ősszel fog a Múzsa polcaira kerülni.