Sokszor említettük már, hogy a 2022-es év a kollabok éve nálunk. Augusztusban megérkezett talán az eddigi legmeglepőbb együttműködésünk. Mától elérhető a webshopunkon Kiss Jenő testépítő világbajnokkal közösen fejlesztett sörünk a Regenerator, a sportolók söre.

Sportolóknak sör?

Bár kissé ellentmondásosnak hangzik ez a kifejezés, hogy a "sportolók söre", de mégsem az. Hamarosan kiderül, hogy miért is nem.

A sör ötlete volt kollégánktól, Szunyog Sándortól ered, aki Kiss Jenő barátja és edzőtársa is egyben. Ő dobta fel Jenőnek az aminosavakkal dúsított sör ötletét, ami elsőre megtetszett a sportolónak, így lecsapott a lehetőségre, velünk közösen pedig meg is valósította azt.

Bár a rendszeres alkoholfogyasztás nem illik bele egy sportoló életvitelébe, de kis mennyiségben fogyasztva akár egészséges is lehet. A sörhöz hozzáadott BCAA és L-glutamin aminosavak által olyan tápanyagmennysiéghez jut a szervezet, amely egyszerre ellazítja és fel is tölti hasznos fehérjékkel a sportoló szervezetét egy kimerítő edzés után.

Ahogy korábban említettük a Regenerator fejlesztése Kiss Jenő testépítő világbajnokkal közösen történt, aki a sportszakmai oldalt képviselte a termékfejlesztésben. A választott sörtípus abszolút Jenő ízlését tükrözi, amely egyébként szakmailag is pont beleillett a koncepcióba. Lássuk pontosan, hogy mit is tartalmaz ez a sör.

5 ok, hogy miért regeneráló hatású a Regenerator:

  • BCAA és L-Glutamin aminosavak: az aminosavak a fehérjék, vagyis a vázizomzat alapvető építőkövei. Edzés után jó hatással van az izmokra, segíti a regenerálódást (innen ered a névválasztás is). Egy doboz Regenerator (0,33l) 2,5g BCAA-t és 2,5g L-Glutamint tartalmaz, ami nagyjából a napi ajánlott bevitel felét fedezi.
     
  • magasabb fehérjetartalom: a sör kategóriája New England IPA, ami eleve egy magasabb fehérjetartalmú sör, a készítéshez felhasznált alapanyagok miatt (búzamaláta, búzapehely, zabpehely). A fehérjék a legalapvetőbb táplálékkiegészítők közé tartoznak. Segítik az izmok növekedését és regenerálódását, védik az izomtömeget diéta alatt.
     
  • magasabb komlótartalom: A komló a kenderfélék család egyik nemzetsége. A komló önmagában nyugtató hatással bír, segíti az elalvást, nem véletlen, hogy a természetes altatók általában tartalmaznak komlót, vagy valamilyen komlókivonatot. A New England típusú IPA-k extra magas komlótartalommal a bírnak, amik általában a hidegkomlózás során kerülnek a sörbe.
     
  • alacsony alkoholtartalom: kis mennyiségben az alkohol segíti a nap végi ellazulást. Egy doboz Regenerator 4.1%-os alkoholtartalommal bír, amitől nem leszel részeg, de könnyebbé teszi az éjszakai elalvást. Az alacsonyabb alkoholtartalmú (Low ABV) italok egyébként egyre népszerűbbek világszerte.
     
  • a sör mértékkel fogyasztva egészséges: rengeteg tanulmány született az elmúlt években, amik bebizonyították, hogy a sör kis mértékben fogyasztva jó hatással bír az emberi szervezetre. A sör növeli a vér HDL szintjét, amit jó koleszterinnek is neveznek. Kedvező hatása van a véredényekre is, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, melyek eltömíthetik az artériákat, ezen kívül segíthet a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében. A rendszeres, mérsékelt alkoholfogyasztás csökkenti az öregedéssel járó panaszokat is.

Kinek ajánljuk a Regeneratort?

Természetesen a Regeneratort nem csak testépítőknek, hanem bármilyen egyéb sportolónak egyaránt ajánljuk. Ahogy Kiss Jenő fogalmazott:

"Minden sportolónak, aki szeret egy kicsit lazulni is, de én igazából azoknak a hétköznapi hősöknek ajánlom, akik egész nap güriznek, dolgoznak, pénzt keresnek és utána még van energiájuk és erejük lemenni az edzőterembe, vagy bármilyen sportlétesítménybe, ahol lerakják a napi sportadagjukat, utána hazamennek a családhoz, meglátják a befizetetlen csekkeket, a hétköznapi gondokat, de mégis tudják hogy megérdemelnek valamit. És mi az, amit megérdemelnek? A Regenerator-t."

Hol kapható a Regenerator?

Ha felkeltettük az érdeklődésed és megkóstolnád ezt a sört, akkor meg tudod tőlünk közvetlenül rendelni a webshopunkon keresztül, amelyhez katt ide!

Amennyiben edzőterem, vagy sportlétesítmény tulajdonosa vagy, és szeretnéd, ha nálad is elérhető lenne ez a termék, akkor keress minket nyugodtan!

Egészségünkre!