Bár idén nem sikerült a címvédés, a második helyet így is sikerült megszereznünk 25 nemzetközileg elismert sörfőzde közül, amire nagyon büszkék vagyunk.

Gratulálunk az új bajnoknak, a holland Brouwerij Kees főzdének, akik a legtöbb sört értékesítették csaparányosan a hollandiai Bodegravenben. De ahogy látjátok mi sem tétlenkedtünk, összesen 24 hordó MONYO sört ittak ki a vendégek a két nap alatt. Négy sörünk lett teljesen sold out, fogyási sorrendben: Boris The Blade, Nordic Vibe, Ma Chérie Essence, Bipolar Bear.

A legnépszerűbb sörünk a Cserniczky Botonddal együtt készített Ma Chérie Essence volt. Az Untappd szerint a feszten elérhető nagyjából 250 sör közül a harmadik legtöbbet becsekkolt sör volt a feszten egészen sokáig. Imádták. A fesztiválon egyébként több mint 7000 ember fordult meg a két nap alatt, akik több mint 70.000 adagnyi (1 dl) sört fogyasztottak el.

Óriási köszönet Gerbeaud Café csapatának, akik újra elkészítették nekünk a Boris The Blade felhasználásával készült csokit, amit a két meggyes Berliner-hez és természetesen Boris-hoz szervíroztunk. Mind az 1500 darab elfogyott pikk-pakk.

A Borefts továbbra is az egyik kedvenc fesztiválunk az évben, amit mindenkinek jó szívvel ajánlunk. Szuper sörök, pazar szervezés, brutál jó fej önkéntesek, sörfőzdék és vendégek. Minden a helyén van egyszerűen. Köszi mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ez megvalósulhatott!

Update: írtunk egy hosszabb beszámolót az idei év "kihívására" készített tradicionális sörökről, amit ide kattintva értek el.